Receive our newsletter

Flanders Innovation


Strategische transformatiesteun gaat digitaal

De Vlaamse overheid betaalt tot 1 miljoen euro steun aan ondernemingen voor het realiseren van een innovatief transformatieproject. Deze transformatieprojecten bestaan uit een investerings- en een opleidingsdeel. De subsidie voor het investeringsdeel kan oplopen tot 10% van het investeringsbudget, de subsidie voor het opleidingsdeel tot 25% van het opleidingsbudget.  

Door KMO’s dient een minimum investering van 1 miljoen euro te worden gerealiseerd. Voor het opleidingsdeel wordt een minimum budget van 100 000 euro vooropgesteld.

Grote bedrijven kunnen eveneens genieten van de opleidingssteun voor opleidingen in het kader van een transformatieplan. Deze grote bedrijven komen ook in aanmerking voor de subsidie op het investeringsdeel indien:

-          de onderneming in een zg. ontwikkelingszone gevestigd is

-          de onderneming investeert in een, voor de onderneming, nieuwe economische activiteit

Sinds begin 2018 gebeurt de indiening van uw aanvraag volledig digitaal. Voor de voorbereiding van uw dossier kunt u steeds bij ons terecht.

Plant u een transformatieproject uit te voeren, maar twijfelt u eraan of u in aanmerking komt voor deze of andere subsidiemaatregelen, aarzel dan niet ons te contacteren via onderstaande link.

(Toegevoegd op 01/03/2018)  

Receive our newsletter