Recevez nos infos

Flandre Investissements


1 mio euro subsidie voor investeringen in hotels

Toerisme Vlaanderen voorziet in 2016 een totaal subsidiebedrag van 1.000.000 euro. Dit bedrag zal verdeeld worden over 53 vergunde hotels, campings, gastenkamers, vakantielogies of vakantiewoningen over heel Vlaanderen. Met deze subsidiemaatregelen wil men Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle topbestemming, waar jong en oud terecht kan voor een deugddoende vakantie.

Onder de subsidieerbare investeringen vallen onder meer

  • investeringen in de infrastructuur die het familievriendelijke karakter van de logies verhoogt,
  • investeringen met betrekking tot de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke drempel,
  • investeringen inzake de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen op openlucht recreatieve terreinen

In West-Vlaanderen alleen al gaat het om een bedrag van 581.297 euro extra steun voor 32 logiesuitbaters. Zo komt er onder meer in Hotel Cortina in Wevelgem, Hof Ter Lo in Lo-Reninge en Hotel Ara Dune een speelterrein met speeltoestellen. ’t Heuvelhof in Heuvelland maakt werk van een speelschuur. Hof Ter Lepelgem in De Haan investeert in een dierenweide en Domein Rietvelde in Koksijde komt met een ponyweide.

Ook andere West-Vlaamse logies passen hun verblijfsinfrastructuur aan om families beter te kunnen accommoderen. Zo investeren onder meer Het Pahilleke in Vleteren, Hotel Center in Kortrijk, Hotel Europe in Oostende, Hotel du Commerce in Blankenberge en het Golden Tree Hotel in Brugge in familiekamers. B&B Kudita in De Panne gebruikt de Vlaamse steun voor een een speel- en tekenhoek. 

Een nieuwigheid is de steun voor kampeerauto-infrastructuur. Camping ’t Rietveld in De Haan en camping Zeester in Middelkerke werken aan ruimte en voorzieningen voor kampeerauto’s.

Recevez nos infos

 

Depuis sa création en 1994, Deucalion accompagne les entreprises en Belgique dans leurs relations avec les autorités publiques en Wallonie, Bruxelles, Flandre et l’Europe. Souvent nos clients réalisent des projets d’investissement, ou projets qui ont un caractère innovant ou écologique, et cherchent un support ou une aide du gouvernement. Deucalion (...)