Recevez nos infos

Flandre Innovation


Horizon Europa, wat betekent dit voor Vlaanderen?

Horizon Europe is het Europese programma voor de financiering van onderzoek en innovatie voor de periode 2021-2027. De steun bedraagt 70% tot 100% van de toegestane kosten binnen de investering. Afhankelijk van de doelstelling kunnen zowel individuen, ondernemingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen als organisaties voor technologieverspreiding deelnemen. Om in aanmerking te komen wordt er rekening gehouden met drie pijlers waarop het programma steunt:

1. Excellent Science ondersteunt grensverleggende onderzoeksprojecten die door de onderzoekers zelf worden gedefinieerd en aangestuurd (bottom up benadering). Het doel is de wetenschap in Europa op topniveau te houden of te brengen. 

2. Global Challenges and Industrial Competitiveness richt zich op de grote uitdagingen waar Europa en de wereld mee worstelen. Hierbij wordt rechtstreeks onderzoek ondersteund waarbij verschillende actoren (onderzoek- en onderwijsinstellingen, industrie, ngo’s, enz.) samenwerken om tot een oplossing te komen.

De pijler wordt opgedeeld in 6 clusters: 

  • Health
  • Culture, Creativity and Inclusive Society
  • Civil Security for Society
  • Digital, Industry and Space
  • Climate, Energy and Mobility
  • Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment

3. Innovative Europe, dat zich richt op de ondersteuning van innovatie om het concurrentievermogen van de EU te versterken.

 

Zoals in de vorige programma's wordt er gewerkt met oproepen voor het indienen van projectvoorstellen. De voorwaarden voor steun zijn zeer gevarieerd en afhankelijk per project.

Aarzel niet om contact op te nemen, wij kijken graag samen met u verder of uw project in aanmerking komt.

Recevez nos infos

 

Depuis sa création en 1994, Deucalion accompagne les entreprises en Belgique dans leurs relations avec les autorités publiques en Wallonie, Bruxelles, Flandre et l’Europe. Souvent nos clients réalisent des projets d’investissement, ou projets qui ont un caractère innovant ou écologique, et cherchent un support ou une aide du gouvernement. Deucalion (...)