Recevez nos infos

Flandre Innovation


Maakt uw bedrijf kans op 3 mio euro?

De Vlaamse overheid betaalt tot 3 mio euro uit aan bedrijven die transformeren. Maar hoe komt u te weten of uw onderneming daar een beroep op kan doen? In elk geval zet de overheid tegenwoordig zwaar in op innovatie. Vraag blijft dan of het investerings- of opleidinsproject dat u in de steigers hebt staan innovatief genoeg is. In wat volgt wordt geschetst op welke inhoudelijke vragen uw transformatieplan een antwoord moet bieden om in aanmerking te komen voor de steun. Bij twijfel is het in elk geval raadzaam ons te contacteren; wij bepalen dan, vrijblijvend, samen met u of u hier een kans maakt.

Het transformatieplan dat u dient op te stellen, beschrijft de krachtlijnen en mijlpalen van het innovatieve project en wordt door de overheid beoordeeld op vijf niveaus:

-          het innovatieve karakter van het project;

-          internationalisering;

-          duurzaamheid;

-          de impact van het project op (de werking van) de onderneming;

-          de impact van het project op de Vlaamse Economie.

Bij de behandeling van een dossier wordt eerst en vooral het eerste niveau onderzocht. Wordt hierop de basisscore niet behaald, dan wordt de negatieve beslissing meteen overgemaakt aan de onderneming. Wordt op dit niveau wel de basisscore gehaald, worden ook de andere niveaus beoordeeld. Indien ook voor de overige parameters de basisscore wordt toegekend, wordt de subsidieaanvraag goedgekeurd.

Om voor de parameter innovatie de basisscore te bereiken moet, indien u KMO bent, geïnvesteerd worden in een ‘product, dienst of proces die nieuw is of technologie(ën) die nog geen ingang gevonden hebben in de sector in Vlaanderen’. 

Uit onze ervaring blijkt dat het nogal eens de parameter ‘innovatie’ is die roet in het eten gooit. Wordt er goed gescoord op innovatie, wordt het dossier vaak erg haalbaar. 

Hieronder vindt u een overzicht van de te behalen basisscore per parameter voor KMO’s. Indien u vragen heeft omtrent dit beoordelingskader, of u de inhoudelijke krachtlijnen van uw project kort wil aftoetsen aan deze criteria, aarzel dan niet ons te contacteren via de knop onderaan deze pagina.

 

Parameter           Entiteit          Basisscore      

Innovatie

 

KV Goed
MV Excellent

Internationalisering    

 

KV Goed
MV Excellent

Verduurzaming

 

KV Goed
MV Goed

Versterking van de onderneming

    

KV Neutraal
MV Goed

Vlaamse economie                                    

 

KV Neutraal
MV Goed

Recevez nos infos

 

Depuis sa création en 1994, Deucalion accompagne les entreprises en Belgique dans leurs relations avec les autorités publiques en Wallonie, Bruxelles, Flandre et l’Europe. Souvent nos clients réalisent des projets d’investissement, ou projets qui ont un caractère innovant ou écologique, et cherchent un support ou une aide du gouvernement. Deucalion (...)