Recevez nos infos

Europe Autre


SME instrument (fase 1) – 50.000 euro Europese steun voor Nyxoah nv

Voor de eerste indienperiode van 2016 ontving de Europese commissie 1995 projectvoorstellen in het kader van het H2020 SME instrument - fase 1 (= haalbaarheidsstudies). Uiteindelijk werden 189 kmo’s geselecteerd uit 26 landen. Voor elk goedgekeurd project ontvangen de deelnemers 50.000 euro subsidies om hun haalbaarheidsstudies te financieren voor nieuwe innovatieve producten die een grote impact zullen hebben op de Europese markt.

In de UK werden 32 van de 208 ingediende voorstellen goedgekeurd, in Spanje 33 van de 335 ingediende voorstellen en in Italië 22 van de 379 ingediende voorstellen. In België werd slechts 1 voorstel goedgekeurd van de 25 die ingediend werden.

De helft van de goedgekeurde projecten vallen onder de topics “ICT”, “low carbon and energy efficiency” en “transport and smart cities”.

In België werd subsidie toegekend aan Nyxoah SA in Mont-Saint-Guilbert voor het projectvoorstel “Ultra-small impanted neurostimulation device for the treatment of obstructive sleep apnea”. Dit projectvoorstel werd ingediend onder de topic “Accelerating market introduction of ICT solutions for Health, Well-Being and Ageing Well”. Gedurende de haalbaarheidsstudie wil het bedrijf nagaan of een opschaling (produceren op industriële schaal) van het innovatieve product haalbaar is en hoe het product verder moet ontwikkeld worden om te voldoen aan de regelgeving. Daarnaast zullen klinische proeven uitgevoerd worden om de efficiëntie van het product op de patiënt na te gaan.

Recevez nos infos

 

Depuis sa création en 1994, Deucalion accompagne les entreprises en Belgique dans leurs relations avec les autorités publiques en Wallonie, Bruxelles, Flandre et l’Europe. Souvent nos clients réalisent des projets d’investissement, ou projets qui ont un caractère innovant ou écologique, et cherchent un support ou une aide du gouvernement. Deucalion (...)