Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Andere


Nieuwe wettelijke basis voor onderzoeks- en ontwikkelingssubsidies

De bestaande subsidieregelingen ten gunste van projecten van onderzoek en ontwikkeling (O&O) lopen in principe tot 5/10/2017. Tot dan loopt de goedkeuring door de Europese Commissie. Daarom heeft de Vlaamse Regering nu principieel drie nieuwe besluiten goedgekeurd ter vervanging van het O&O-besluit: regeling van steun aan ondernemingen voor onderzoek en ontwikkeling met een kennisintensief karakter in Vlaanderen; regeling van steun aan ondernemingen voor ontwikkeling en innovatie in Vlaanderen; en regeling van steun aan ondernemingen voor onderzoeksprojecten met het oog op de uitvoering van (post)doctoraatsonderzoek in samenwerking met onderzoeksorganisaties in Vlaanderen. Deze regelingen zijn vandaag nog niet van kracht: de Raad van State moet zich er nog over uitspreken. Meer info volgt later op deze site.

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)