Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Andere


Vergoeding voor fruittelers na Russisch importverbod

Uit de beslissingen van de Vlaamse Regering dd. 2 oktober jl. - Op 7 augustus 2014 vaardigde de Russische Federatie een importverbod uit voor bepaalde voedingsproducten. Dit verbod had belangrijke gevolgen voor de Belgische landbouwers, de fruittelers in het bijzonder. De Europese Commissie vaardigde al snel een Verordening uit met tijdelijke buitengewone maatregelen ter ondersteuning van producten van bepaalde soorten fruit en groenten. De meldingen van niet geoogst, groen geoogst en uit de markt genomen goederen overschreden echter al snel het beschikbare budget. De totale misgelopen steun werd berekend op 150.000 euro. Omdat de Europese Commissie geen oplossing voorziet, keurt de Vlaamse Regering nu, na advies van de Raad van State, definitief een besluit goed waarin wordt voorgesteld de getroffen landbouwers te vergoeden via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds en binnen het kader van de de-minimisregeling.

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)