Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Investeringen


1 mio euro subsidie voor investeringen in hotels

Toerisme Vlaanderen voorziet in 2016 een totaal subsidiebedrag van 1.000.000 euro. Dit bedrag zal verdeeld worden over 53 vergunde hotels, campings, gastenkamers, vakantielogies of vakantiewoningen over heel Vlaanderen. Met deze subsidiemaatregelen wil men Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle topbestemming, waar jong en oud terecht kan voor een deugddoende vakantie.

Onder de subsidieerbare investeringen vallen onder meer

  • investeringen in de infrastructuur die het familievriendelijke karakter van de logies verhoogt,
  • investeringen met betrekking tot de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke drempel,
  • investeringen inzake de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen op openlucht recreatieve terreinen

In West-Vlaanderen alleen al gaat het om een bedrag van 581.297 euro extra steun voor 32 logiesuitbaters. Zo komt er onder meer in Hotel Cortina in Wevelgem, Hof Ter Lo in Lo-Reninge en Hotel Ara Dune een speelterrein met speeltoestellen. ’t Heuvelhof in Heuvelland maakt werk van een speelschuur. Hof Ter Lepelgem in De Haan investeert in een dierenweide en Domein Rietvelde in Koksijde komt met een ponyweide.

Ook andere West-Vlaamse logies passen hun verblijfsinfrastructuur aan om families beter te kunnen accommoderen. Zo investeren onder meer Het Pahilleke in Vleteren, Hotel Center in Kortrijk, Hotel Europe in Oostende, Hotel du Commerce in Blankenberge en het Golden Tree Hotel in Brugge in familiekamers. B&B Kudita in De Panne gebruikt de Vlaamse steun voor een een speel- en tekenhoek. 

Een nieuwigheid is de steun voor kampeerauto-infrastructuur. Camping ’t Rietveld in De Haan en camping Zeester in Middelkerke werken aan ruimte en voorzieningen voor kampeerauto’s.

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)