Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Innovatie


Horizon Europa, wat betekent dit voor Vlaanderen?

Horizon Europe is het Europese programma voor de financiering van onderzoek en innovatie voor de periode 2021-2027. De steun bedraagt 70% tot 100% van de toegestane kosten binnen de investering. Afhankelijk van de doelstelling kunnen zowel individuen, ondernemingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen als organisaties voor technologieverspreiding deelnemen. Om in aanmerking te komen wordt er rekening gehouden met drie pijlers waarop het programma steunt:

1. Excellent Science ondersteunt grensverleggende onderzoeksprojecten die door de onderzoekers zelf worden gedefinieerd en aangestuurd (bottom up benadering). Het doel is de wetenschap in Europa op topniveau te houden of te brengen. 

2. Global Challenges and Industrial Competitiveness richt zich op de grote uitdagingen waar Europa en de wereld mee worstelen. Hierbij wordt rechtstreeks onderzoek ondersteund waarbij verschillende actoren (onderzoek- en onderwijsinstellingen, industrie, ngo’s, enz.) samenwerken om tot een oplossing te komen.

De pijler wordt opgedeeld in 6 clusters: 

  • Health
  • Culture, Creativity and Inclusive Society
  • Civil Security for Society
  • Digital, Industry and Space
  • Climate, Energy and Mobility
  • Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment

3. Innovative Europe, dat zich richt op de ondersteuning van innovatie om het concurrentievermogen van de EU te versterken.

 

Zoals in de vorige programma's wordt er gewerkt met oproepen voor het indienen van projectvoorstellen. De voorwaarden voor steun zijn zeer gevarieerd en afhankelijk per project.

Aarzel niet om contact op te nemen, wij kijken graag samen met u verder of uw project in aanmerking komt.

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)