Ontvang onze nieuwsbrief

Brussel Investeringen


Investeringssubsidies, die tot 30% van het geïnvesteerde bedrag dekken

Als u investeert in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kunt u steun aanvragen tot 30% van het geïnvesteerde bedrag voor investeringen in onroerende goederen, uitrusting, bouwwerken, toebehoren en bedrijfsvoertuigen.

De investering moet verband houden met de oprichting van een nieuwe vestiging of de uitbreiding van een bestaande vestiging, met de diversificatie van uw productie naar nieuwe productmarkten, of met een fundamentele wijziging in uw productieprocessen.

De steun bestaat uit "basissteun" en "aanvullende steun", die verwijst naar doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid en/of economisch beleid, doelstellingen van het diversiteitsplan of doelstellingen van het diversiteitslabel. De steun kan oplopen tot 30% van het investeringsbedrag voor micro-ondernemingen, en tot 20% voor middelgrote ondernemingen.

Het totale steunbedrag is maximaal 500.000 EUR in het ontwikkelingsgebied of 350.000 EUR buiten het ontwikkelingsgebied per onderneming en per kalenderjaar. In ieder geval bedraagt het totale steunbedrag maximaal 2.000.000 EUR buiten het ontwikkelingsgebied en 75.000.000 EUR in het ontwikkelingsgebied per onderneming en per investeringsproject.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)