Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Ecologie


Jaarlijks 231 mio euro voor investeerders in zonnepanelen

Vers van de pers: Uit onderzoek blijkt dat het de grote investeerders in zonnepanelen zijn, die het gros van de subsidies (groenestroomcertificaten) opstrijken. Voorbeelden: ING 18.9 mio euro, Katoen Natie 13.4 mio euro, Enfinity 7.2 mio euro, Zonnecentrale Limburg 6.9 mio euro, Groep De Nul 1.3 mio euro, Ikea 1.3 mio euro, Infrabel 1.2 mio euro.

De schuldenberg, veroorzaak door de groenestroomcertificaten, bedraagt 1.97 miljard euro. Minister van Energie Annemie Turtelboom wil deze tegen 2021 wegwerken. De heffing die zal worden geheven bedraagt ca. 492 mio euro per jaar, en zal ca. 50/50 worden opgehoest door meer dan 2 mio gezinnen en meer dan 200.000 bedrijven. Bovenvermelde 'grootverdieners' zijn de winnaars in dit verhaal.    

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)