Ontvang onze nieuwsbrief

Vlaanderen Innovatie


Vetex bouwt eerste solventvrije fabriek in Europa

Het IWT kende vroeger innovatiesteun toe aan Vetex, textielcoater uit Ingelmunster, gespecialiseerd in chemische coatings en laminaten om een stof van specifieke eigenschappen te kunnen voorzien, zoals waterdicht, antistatisch of brandvertragend. Het bedrijf ontwikkelde een superieur membraan dat chirurgisch textiel herbruikbaar maakt. Het boekte er een wereldsucces mee.


IWT: "Momenteel werkt Vetex aan een nieuwe, solventvrije coatinglijn die een alternatief wil zijn voor de omstreden DMF-solvent gebaseerde coatingtechnologie. De nieuwe solventvrije coatinglijn maakt bestaande producten milieuvriendelijker; met deze doorbraaktechnologie bouwt Vetex de eerste solventvrije fabriek in Europa."

Ontvang onze nieuwsbrief

  

 

Sinds 1994 begeleidt Deucalion Belgische ondernemingen in hun betrekkingen met de Vlaamse, Waalse, Brusselse en Europese overheid. Vaak voeren onze klanten investeringsprojecten uit, of projecten met een innovatief of ecologisch karakter, en zijn zij op zoek naar ondersteuning vanwege de overheid. Deucalion zorgt er, als bevoorrechte partner, voor dat de communicatie tussen de onderneming en de overheid op een optimale wijze verloopt.

 

Meer specifiek is Deucalion 25 jaar Belgisch marktleider in subsidie-adviezen, waar zij zowel in het Vlaamse, Waalse als Brussels Hoofdstedelijk Gewest bemiddelt voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit betekent dat Deucalion ook voor uw bedrijf volgende activiteiten kan ontwikkelen:(...)